Verbintenis- en contractenrecht

Voor het aangaan van een zakelijke overeenkomst kan het aanvinken van een hokje kan soms al voldoende zijn. Maar weet u of de overeenkomst weer beëindigd kan worden, wanneer en door wie? Weet u precies welke rechten en plichten er uit voortvloeien? En zet u daadwerkelijk uw handtekening onder een contract, heeft u dan ook naar de Algemene Voorwaarden van de wederpartij gekeken – en zijn die van uzelf wel in orde?

Veel conflicten op het gebied van bijvoorbeeld aanspra­ke­lijk­heid, ingebreke­stelling of wan­prestatie zijn te herleiden tot onduidelijkheid over wat er precies is overeengekomen. Verbintenissen kunt u immers zijn aangegaan zonder het te weten, bijvoorbeeld met leveranciers of opdrachtgevers. Ook tussen werkgevers en werknemers kunnen in de loop der tijd wettelijke verbintenissen ontstaan die onduidelijk zijn voor de betrokken partijen. Beschermen de Algemene Voorwaarden dan wel? Is het contract wel rechtsgeldig?

Goede juridische begeleiding begint met het deskundig beoordelen van contrac­ten en Algemene Voorwaarden tegen de achtergrond van de actuele jurisprudentie op dit gebied. Voor specialisten op het gebied van contractenrecht en verbintenissenrecht bent u bij de Groot Douma Vosmeijer Advocaten in Amstelveen aan het juiste adres.